САЩ одобри затягане на санкциите срещу „Турски поток“ и „Северен поток – 2“

71

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри внесените поправки за затягане на санкциите срещу газопровода „Северен поток – 2“ и „Турски поток“ в проекта на бюджета за отбрана за следващата финансова година

Инициативата е насочена към засилване на вече действащите санкции срещу двата газопровода. В края на 2019 г. президентът Доналд Тръмп одобри военния бюджет за текущата година, който задължава американската администрация да въведе санкции срещу двата проекта.

Поправката предвижда ограничения спрямо чуждестранни лица за съдействие при продажба, наемане или предоставяне на плавателни съдове за полагане на тръби, предназначени за изграждането на „Северен поток – 2“ и „Турски поток“, предаде БГНЕС.

Преди седмица Жозеп Борел. заяви, че ЕС се обявява категорично против едностранните санкции и заплахите за тяхното прилагане от страна на САЩ.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама