Мъж, похитен и заплашен с убийство срещу 20 000лв.

285

Води се разследване срещу двама обвиняеми, принудили мъж от с. Септемврийци да им предаде парична сума

Районна прокуратура – Монтана е привлякла в качеството на обвиняем Ц.М. и С.Ш. за извършено престъпление по чл. 213а, ал. 2 от НК, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

През нощта на 16.07.2020г. обвиняемите проникнали в жилището на мъж от с. Септемврийци, област Монтана. Двамата принудили пострадалия М.П. да им предаде сумата от 1150лв. и мобилния си телефон. След това го заплашили с убийство, за да го склонят да изтегли от личната си банкова сметка сумата от 20 000лв., насилствено го качили в лек автомобил без регистрационни номера и го закарали в имота на един от похитителите в с. Владимирово.

Сутринта на следващия ден обвиняемите превозили пострадалия мъж до банка в гр. Монтана. Там те поискали да изтегли голяма сума от сметката си, но служител на банката се усъмнил в действията му и сигнализирал органите на реда.

Незабавно са били предприети действия за установяване и залавяне на извършителите на престъпното деяние. Още същия ден са били задържани и разпитани пред съдия. Понастоящем Ц.М. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а С.Щ. с „подписка“.

Продължават активните действия по разследването на извършеното престъпление.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама