Караниколов: До края на годината може да започне изграждането на Индустриална зона-Варна (ВИДЕО)

63

„Варна има изключителния потенциал с всичко, което е развито – пристанище, летище, ЖП инфраструктура. Липсва една такава индустриална зона“.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов, който днес проведе работна среща във Варна на тема „Инвестиции за устойчив растеж – стратегия и развитие на Индустриална зона-Варна“. Организатори са вестник „Строител“, Областното представителство на Камара на строителите в България, със съдействието на Община Варна. Официални гости бе и Антоанета Барес, изпълнителен директор на Национална компания „Индустриални зони“ ЕАД.

„Кметът на Аксаково, кметът на Варна, областният управител са предприели всичко. Имаме почти готов устройствен план – надявам се до края на годината да направим първа копка на Индустриалната зона“, каза още Караниколов.

„Теренът е изключително голям – 10 хиляди декара. Там е и местността „Побити камъни“. По никакъв начин няма да бъде засегнато културно наследство. То ще си остане, вероятно дори ще инвестираме там да бъде направен парк“, категоричен беше той.

Той заяви още, че инвестиционният интерес на чужди фирми у нас не е изчезнал, но не могат да се намерят терени.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама