Борисов е привикан на разпит в спецпрокуратурата

508

Премиерът Бойко Борисов е призован на разпит утре в спецпрокуратурата заради твърдения в медиите на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение

Преди дни в студиото на „Тази сутрин“ Бобоков показа скрийншоти от свои чатове с министър-председателя. Бойко Борисов потвърди; че двамата са поддържали контакт по различни въпроси.

Освен премиера, и двама високопоставени функционери на ГЕРБ в Русе ще дават показания – Пламен Нунев (депутат и областен координатор в дунавския град) и Росен Даскалов (бивш общински ръководител на структурата на партията, подал оставка през 2019 г.).

На 21 юни т.г. Бобоков каза в ефира на bTV че именно Нунев кадрува в Русе -твърдение, което народният представител отрича.. Според прокуратурата през 2019 г. бизнесменът е комуникирал и с Нунев, и с Даскалов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама