Как се отразяват магнитните бури на психиката ни

129

Как се отразяват магнитните бури на психиката ни, обясни психиатърът доц. Веселин Герев в предаването „Събуди се“ на Нова тв

С годините хората са станали по-чувствителни към магнитните бури и причината за това е начинът, по който живеем.
„Ние живеем в свят от бетон и стъкло, а те са изолатори на естествения магнитен фон на Земята. Той е много минимален, но с течение на годините нашето тяло е свикнало да работи на базата на този фон. Когато се изолираме и намаляваме драстично земния магнитен фон, тогава и най-малките му колебания се усещат много по-осезаемо”, обясни доц. Веселин Герев.

При здравите хора страдат най-много тези: които работят в затворени помещения. Излизайки навън, те започват да усещат отпадналост, главоболие, леко сърцебиене. Освен това се влошава сънят им, често се будят.
При хронично болните хора най много страдат тези със сърдечносъдови заболявания, защото магнитното поле предизвиква съдоразширяване и кръвното налягане пада.
Много спокоен в магнитно отношение ще е юли месец. Такава е прогнозата на Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН.

„Слънцето е спокойно, няма за какво да се притесняваме. Може да има магнитни бури, но тяхната честота ще е много слаба”, обясни доцент Петя Трифонова.
По думите й хората няма за какво да се притесняват в следващия месец.

 

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама