Борисов: Аз не водя война. Аз правя заводи, пътища, суперкомпютри (ВИДЕО)

96

„Аз не водя война. Аз правя заводи, пътища, суперкомпютри”. Това заяви премиерът Бойко Борисов при посещението си в Пазарджик, където откри на складово-логистична и производствена база на немска фирма, която осигурява работа на 1000 човека.

„Вътре видях над 100 високотехнологични машини, прекрасни инженери, технолози. Ако знаете колко трудно сме ги докарали, в условията на пандемия – транспортните, зелените коридори, разрешителните, за да дойдат инженери и технолози да ги монтират, да работят. Това искам да се оцени, то е важно за тези семейства, които ще си изкарват прехраната“, заяви премиерът Бойко Борисов.

На журналистически въпрос относно изказванията на президента Румен Радев, че инвеститорите бягат от България, премиерът Бойко Борисов посочи:

„Радев ме напада, аз не правя нищо, а после го обявяват за война. Каква война е това? Аз искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Ето, в пандемията сме, Европа още не е отворена, а ние откриваме нов завод“, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос как ще отговори на нападките на президента Радев.

„Няма държавен глава, чиито съветници да не му подават листчета с имена. Укоримо е да нападаш другите и да казваш „Аз съм девица!“, а далеч да не си. Затова да не се прави на девица“, допълни министър-председателят.

„Аз не водя война, аз правя пътища, откривам нови заводи, правя суперкомпютри, толкоз“, отсече ядосано Борисов и добави: „Целта е да напишат за войната президент-премиер“.

„От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен. А аз никога не съм крил, че познавам целия бизнес”, заяви Борисов по повод твърденията на обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков, че двамата са водили комуникация.

„Помагал съм на Бобоков, водил съм го в Румъния, Турция, Узбекистан. Той е български инвеститор в чужбина и това е нормално. Няма нищо укоримо. Нали, за да открие завод в Румъния, трябва да се отиде там, да се говори и с техния премиер? Но аз не съм момиче да си пазя SMS-ите с години. Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете и си пазят съобщенията, за да ги показват после”, коментира още Борисов и категорично заяви, че подобни теми „само ни отдалечават от големите цели”.

Премиерът беше категоричен, че усилията на правителството продължават да са насочени към осигуряването на благосъстоянието на българските граждани. Министър-председателят акцентира върху приетия тази седмица от правителството нов дизайн на мярката 60/40, който е част от подкрепата на бизнеса за запазване на работните места, възлизаща на близо 1.3 милиарда лева. По думите на премиера Борисов мярката 60/40 не може да продължава безкрай и затова е от ключово значение икономиката да продължава да работи.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама