53-годишна сезонна работничка, дошла си от Белгия е с COVID-19

415

Петдесет и три годишна жена от село Звездица, област Търговище, която се е върнала от сезонна работа от белгия е дала положителен резултат за коронавирус. Завърнала се е в България на 24 юни. 

Пътувала е с микробус, заедно с други петима души. Настанена е в Инфекциозното отделение на Търговищката болница, каза за БТА областният управител и председател на Щаба за борба с разпространението на заразата Митко Стайков, предаде „24 часа“.

Веднага след завръщането си е потърсила медицинска помощ, тъй като е имала висока температура и болки в гърдите. Прегледана е във Вътрешно отделение на болницата в Омуртаг, направен й е бърз текст, който е положителен за коронавирус. Приведена е в МБАЛ в Търговище, направени са два теста, които са също положителни. Настанена е в самостоятелна стая, не се налага апаратно дишане, допълни Стайков.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама