Гешев: Задържан е началникът на отдел в ГДБОП (ВИДЕО)

270

Главният прокурор Иван Гешев и вътрешният министър Младен Маринов дават извънреден брифинг за операция на „Вътрешна сигурност“.

Арестувани са двама висши служители на ГДБОП. Разследва се дейност на организираната престъпна група, действаща не само на територията на България.

„Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и борба с организираната престъпност след получен подкуп. Задържан е и началникът на сектора в същата дирекция, както и служител на МВР. Същите са с 24-часова мярка за задържане. Действията започнаха снощи след 17 часа и продължават претърсванията“, съобщи главният прокурор Иван Гешев и благодаря за добрата работа на „Вътрешна сигурност“ на МВР и Специализираната прокуратура.

Той разкри, че се касае за опъване на чадър над наркотрафика не само на територията на България.

„Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те са и основните точки за контакт с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, обясни още Гешев.

„Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшия служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност“ на МВР и на Специализирана прокуратура“, написа Гешев малко по-рано в новия си профил в Twitter.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама