Борисов направи първа копка на мост в Троян (ВИДЕО)

70

Премиерът Бойко Борисов е на работно посещение в Троян, където инспектира строителството на нов мост в Троян. Съоръжението трябва да изнесе транзитния трафик от града.

Министър-председателят направи и първа копка за изграждането на транспортен мост над река Осъм. С него са още вицепремиерът Томислав Дончев, кметът на града Донка Михайлова и зам.-министърът по регионално развитие и управление Николай Нанков.

„Този мост ще изнесе транзитния трафик. Много е важен за Троян. Той е етап от много по-голям проект за създаване на много по-добра организация на движението”, заяви кметът Донка Михайлова.

През новия мост ще минава трафикът за Пловдив.

Освен това Борисов инспектира инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и компостираща инсталация за разделно събрани биоразградими и/или зелени отпадъци. Тя трябва да събира отпадъците на града и на Априлци. Министерският съвет отпусна вече около 2,56 млн.лева за община Троян за трета клетка за депото.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама