117 заразени с COVID-19.Тодор Кантарджиев:Тенденциите са смущаващи

2990

Според проф. д-р Т. Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, тенденциите относно разпространението на заразата COVID-19 са смущаващи. 

Взривовете в огнища станаха много в страната. Хората са заразени от неспазване на елементарни правила – да не се събират по много и на затворени места. Това ще донесе много негативни последици“, обясни проф. Кантарджиев, предаде БНР.

„Все още мисля, че има съзнание у хората да пазят себе си и семействата си. За съжаление у нас, за разлика от други държави, се появиха противоречиви и взаимоизключващи се послания.

През март и април бяха взети навременни мерки, това доведе до слабо разпространение… Но медийното пространство беше залято от приказки, имаше противоречиви и взаимоизключващи се изказвания, включително и от лекари“, допълни професорът.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама