Привличаме богати туристи с клипове по CNN и BBC News (ВИДЕО)

108

„Клипове за българската култура, лято, балнео и СПА, приключенски туризъм ще се въртят в най-гледаното време по немския телевизионен канал RTL, както и по CNN и BBC News“.

Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова.

„12 млн. лева е бюджета за реклама. Стартирала е кампанията във всички социални мрежи и онлайн канали. От понеделник тя започва и във всички съседни страни, в Германия, в Скандинавските страни, в Унгария, в Израел“, уточни министърът.

„Иска ми се да имаме позитивни послания. Още през април стартирахме нашата рекламна кампания в социалните мрежи. Тогава не бе ясно кога се очаква да свърши кризата с коронавируса“, добави тя.

„За 26 юни е потвърден и първият полет от Амстердам. Самолетът ще кацне тогава на летището в Бургас“, изтъкна министърът.

„Работим с всички туроператори. На ръчно сме взели всичко. Ако се реализират всички чартърни полети, загубите за туризма, който бе буквално сринат заради кризата с коронавируса, ще са между 30 и 40%. Това е оптимистичният вариант“, заяви Ангелкова.

Песимистичният вариант е за 40-60% загуби, добави тя.

Алепу вероятно го няма е клиповете, коментира водещият Виктор Николаев, а Николина Ангелкова отговори, че това, което се случва с подпорното съоръжение и бетона край Созопол удря негативно по имиджа на страната ни.

„Имаме прекрасни кътчета по Черноморието, както и хубави минерални извори“, добави тя.

„Абсурдно е да се говори, че тапите на границата с Гърция са свързани с желанието да задържим българите по нашето Черноморие. Опитваме се да улесним пътуванията извън България. Не разбирам защо това, което се случва при нашите съседи, трябва да е обвързано с нас“, заяви министърът на туризма.

Солени глоби ще има за платените плажове по Черноморието. Ангелкова коментира примера от последните дни – безплатен чадър и шезлонг, а кафе срещу 8 лева. В такива случаи глобите за  търговците и концесионерите ще бъдат между 3 и 10 000 лева.

„Направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ“, заяви Ангелкова.

Николина Ангелкова сподели, че и това лято ще събира тен по българското Черноморие. „Почивам и на север, и на юг, и в Слънчев бряг, и в Созопол, и в Златни пясъци“, добави тя.


По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама