Отложиха Оскарите с два месеца

41

Филмовата академия в САЩ официално взе решение да отложи церемонията по връчването на наградите Оскар с два месеца с оглед последствията от пандемията

По традиция наградите се връчват всяка година в последната неделя на февруари, но през 2021 г. те ще се проведат на 25 април, информират от CNN.

Вече трети пореден месец всички големи премиери в света на киното са отменени, тъй като на практика в целия свят киносалоните бяха затворени от съображения за сигурност. Понастоящем почти всички здравни власти в света отново дадоха “зелена светлина“ за сектора, но големите продуцентски компании искат обществото да се успокои след шока и едва тогава да рестартира прожекциите.

Новият филм на Кристофър Нолан “Тенет“ бе отложен за 31 юли, което означава, че голямото кино ще е прекарало 4 месеца и половина в летаргия. Прогнозите са, че именно това решение на Warner Bros. ще предизвика домино ефект и всички големи заглавия ще бъдат изместени за по-напред във времето.

Именно по този повод номинациите за Оскар ще бъдат направени на 15 март 2021 г., за да имаме време да изгледаме всички нови продукции, които предстои все пак да излязат тази година. Естествено, при условие, че коронавирусът няма други планове за нас.

 

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама