Хванаха 20-годишен с домашна лаборатория за пико в Плевен

152

Младежът е задържан в Районното управление в Плевен за незаконно притежаване на наркотични вещества.

Различни видове наркотици са били открити от криминалисти при претърсване на обитавано от него избено помещение в областния град. В хода на полицейските мероприятия, стартирали около 03:30 часа на 12 юни, са иззети 72 опаковки „Клариназе“, четири пликчета с разпределени в тях дози, две от които съдържащи бяло кристалообразно вещество, едно – с 21 г кафяво кристалообразно вещество – пико, по данни на задържания, и едно – със суха, зелена тревиста маса. Видът на наркотиците е бил определен с тестове.

В помещението били открити съдове с различна вместимост, съдържащи течности и субстанции, както и мерителен цилиндър, еднолитрова бутилка с етикет „Ацетон“, натрошени бели таблетки, три ел. везни, ел. котлон.

Намерена е и парична сума от банкноти с номинал 100 лв., 50 лв., 20 лв., 10 лв., 5 лв.  Назначени са експертизи.

Мъжът е задържан в полицейското управление в Плевен за срок до 24 часа по Закона за МВР. Лицето, привлечено в качеството на обвиняем по гореописаното досъдебно производство и с разпореждане на наблюдаващия прокурор, е задържано за срок до 72 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.354 от Наказателния кодекс.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама