Борисов инспектира ремонта на пътя Мездра-Ботевград (ВИДЕО)

201

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на скоростния път, който трябва да свърже магистрала „Хемус“ с Видин. Заедно с него е министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Модернизацията на международния път Е-79 между Мездра и Ботевград включва 13-километров участък между селата Ребърково и Лютидол. Пътят ще бъде разширен с две нови платна, със средна разделителна ивица от 2 метра.

„Толкова е красиво, ама само скали и дерета“, констатира Борисов.

Очаква се изграждането на скоростния път между Мездра и Ботевград да продължи две години. Общата индикативна стойност на участъка между Мездра и Ботевград /лот 1 и лот 21/ е близо 302 млн. лева без ДДС. Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет.

„До два-три месеца искам Видин, Монтана – всички лотове да работят. Влязат ли машините, вече не ги мисля. Така се осигуряват и работни места, и доходи“, обърна се Борисов към регионалния министър.

Направлението Видин – Ботевград (167 км) е приоритетен проект в инвестиционната програма до 2022 г. на АПИ и Министерството на регионалното строителство и благоустройство, тъй като с цялостното хомогенизиране и модернизация на трасето от Дунав мост 2 ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус“, „Тракия“ и „Струма“.

С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама