Откриха професионална оранжерия за отглеждане на канабис (СНИМКИ)

238

Оранжерията е обособена в прикритите помещения на бившия селскостопански двор в с. Крайници

След период на оперативни действия криминалисти от група „Тежки престъпления“ в  РУ Дупница и в условия на неотложност вчера са проведени  процесуално-следствените  действия в производствен цех в бившия селскостопански двор в с. Крайници.  В прикритите помещения са открити изградени съоръжения с електронна автоматична овлажнителна система и електронна  хидропонна система за оранжерийно производство и сушена на високорискови наркотични вещества.  В  оранжерията са открити и иззети 48 засадени канабисови растения с различни размери.

Снимка: ОДМВР – Кюстендил
Снимка: ОДМВР – Кюстендил

43-годишният собственик  на производствения цех е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.

За последните 3 месеца това е втора успешна акция на Районното управление в Дупница по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село бе иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик.

Снимка: ОДМВР – Кюстендил

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама