MTV и други телевизии спряха за кратко в памет на загиналия Джордж Флойд

166

Музикалният канал MTV и други телевизии изгаснаха в памет на загиналия от полицейско насилие Джордж Флойд и така се присъединиха към музикалната индустрия в заклеймяването на расовото неравенство, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА

Към MTV се присъединиха и другите младежки и музикални канали на Viacom CBS, включително Комеди сентрал, СMT, VH1. Екраните останаха тъмни осем минути и 46 секунди – колкото полицаят е притискал с коляно врата на Флойд.

Смъртта на Флойд предизвика масови протести в много американски градове.

Идеята на MTV последва призива на водещи звукозаписни къщи да спрат работа и да забавят издаването на нова музика в подкрепа на организациите, борещи се за расова справедливост. Сред тях са „Уорнър мюзик груп“, „Юнивърсъл мюзик“, „Сони мюзик“.

Много музиканти, като Бионсе, Тейлър Суифт, Били Айлиш, Риана, Ариана Гранде, Джей-Зи се изказаха след смъртта на Джордж Флойд и последвалите демонстрации.

„Съкрушени и отвратени сме . . . Ако сте бели, черни, кафяви или нещо междинно, сигурна съм, че се чувствате отчаяни от расизма в Америка сега“ – написа Бионсе в Инстаграм.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама