Словесна престрелка между Илон Мъск и Дмитрий Рогозин

147

След историческия успех за Съединените щати и частната компания SpaceX поздравления за завършилата космическа мисия дойдоха и от Русия. Кулминацията на успешната мисията до Международната космическа станция – рядко срещани в днешни дни на Земята прегръдки.Боб Бенкен и Дъг Хърли се присъединиха към сънародника си Крис Касиди и двамата руски космонавти.

„Страхотно е, че Съединените щати отново могат да изпращат астронавти в космоса. И сме много щастливи, че сме на борда на този великолепен комплекс“, Дъг Хърли – астронавт. „Моля предайте искрените ми поздравления на Илон Мъск (много ми хареса неговата шега) и на екипа на SpaceX. Очакваме бъдещото ни сътрудничество!“, написа в „Туитър“ Рогозин. Новата капсула „Индвеър“ сложи край на 9-годишния монопол на руските транспортни кораби Союз. Директорът на „Роскомос“ дори се шегуваше навремето, че Америка ще изстрелва астронавтите си с батут. „Батутът работи“ – отвърна след старта предприемачът Мъск. А реакцията на Дмитрий Рогозин не закъсня. Илон Мъск продължи размяната на любезности в „Туитър“ на руски: „Благодаря, сър, хаха. Очакваме взаимноизгодно и проспериращо дългосрочно сътрудничество“, каза Мъск с „Туит“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама