Днес отбелязваме международния ден без цигарен дим

67

Пушачите са голяма част от обществото, от другата страна са всички други, които макар и да не пушат стават пасивни техни последователи. По данни на Световната здравна организация цигарите са една от най-големите заплахи за здравето на хората. Днес, 31 май се отбелязва международния ден без тютюнопушене.

Според Световната здравна организация то представлява една от най-големите заплахи за общественото здраве. Днес отбелязваме международния ден без тютюнопушене. Според Световната здравна организация то представлява една от най-големите заплахи за общественото здраве, с повече от 8 милиона жертви годишно, предаде NOVA.

Лекарите подчертават, че около от този брой всеки осми починал е бил пасивен пушач. Всички форми на тютюн са вредни и няма безопасно ниво на употреба, напомнят здравните експерти. Част от усложненията при пушачите са инфаркт на миокарда, язва на стомаха и рак на белия дроб.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама