Удължават извънредното положение в Северна Македония

242

След като вчера Северна Македония регистрира двойно увеличение на броя на заразените с COVID-19, днес стана ясно, че в страната се удължава извънредното положение.

Стево Пендаровски обяви, че ще вземе решение за ново 14-дневно извънредно положение, което ще влезе в сила в неделя, предаде БТА.

„Вземането на това решение, има за цел само да даде възможност на правителството и институциите да се справят по-ефективно със здравните, но също така и с икономическите и социалните предизвикателства, свързани с кризата, причинена от коронавируса“, поясни президентът на страната.

„Искам да благодаря на огромното мнозинство от нашите граждани за това, че вече трети месец са изключително дисциплинирани и съвестно спазват препоръките за защита. Искам също така да апелирам да не се отпускаме и по този начин да се поставят под въпрос всички положителни резултати, които сме постигнали досега в борбата срещу пандемията. Ние със сигурност ще спечелим тази битка, но трябва да останем съвестни и отговорни до края“, заяви Пендаровски.

Той каза на правителството, че наблюдаваните негативни тенденции в някои общини не трябва да са повод за възстановяване на ограничителните мерки на цялата територия и за всички граждани.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама