Нова националната инициатива „Спортувай с президента“

61

Уеб платформата на Националната инициатива „Спортувай с президента“ е обявена от държавният глава Румен Радев за насърчаване на физическата активност и спорта сред децата и младите хора в България

Тя ще бъде представена в Деня на детето. Президентът Румен Радев ще открие събитието. Представянето ще се предава на живо в страницата на държавния глава в Facebook.

Основната цел на инициативата е насърчаване на физическата активност на българските деца чрез извънучилищни спортни занимания и алтернативни форми на физическо възпитание на младите хора.

Идеята на инициативата е чрез личен пример и колективните усилия на институции, родители, преподаватели и треньори да се повиши физическата активност и здравния статус на младите хора. Всичко това е в името на по-доброто физическо, психично и ментално израстване на нашите деца.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама