Обрат по делото „Арабаджиеви“

363

Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно, разпореди състав на специализирания съд с председател Христина Михайлова.

Днес бе взето решение тя вече да бъде под домашен арест в жилище на улица „Любата“. Съдът спря делото срещу съпруга й Ветко Арабаджиев, а доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения, предава „24  часа“.

Причината делото срещу Ветко Арабаджиев да бъде спряно е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април тази година. По неофициална информация по това дело вече имало произнасяне на първоинстанционния съд в Мадрид, но се очаква по него да се произнесе още една инстанция.

Съдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото. Мярката за неотклонение на Ветко Арабаджиев „задържане под стража“ също е изменена в домашен арест, но засега той няма да бъде освободен незабавно като съпругата си Маринела. Причината е, че решението подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд. Дали Ветко Арабаджиев ще се прибере в дома си в Бояна, ще стане ясно окончателно по-късно.

По публикацията работи Снежина Раева

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама