Доц. Кунчев обяви докога ще носим маски (ВИДЕО)

625

„Можем да освободим много мерки в кратък период от време, но основните, които касаят дейността на всеки човек като носене на маски, честа дезинфекция и лична хигиена, особено в закрити помещения, ще останат за дълго”.

Това предупреди главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на брифинга на Националния оперативен щаб. Той обясни още, че вероятно ще бъде предложено премахване на 14-дневната карантина при влизане на чужди граждани в България. Така РЗИ няма да са толкова много по границите, а на своите територии и ще следят за възникване на огнища.

Той отчете, че в момента има овладени няколко огнища – във Видин, Шумен, Ямбол, Сливен и Пазарджик. Във всички тях вече има ограничаване на случаите. Работниците на „Балкански поток“ са в изолация и ще се изчака да мине карантината им.

„Морската вода не е добра среда за развитие на вируса, но това става при контакт с други хора, затова и на плажа трябва да има дистанция и да се спазват хигиенните мерки“, категоричен бе доц. Кунчев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама