Ген. Мутафчийски прие ново дарение за ВМА (СНИМКИ)

155

Новото дарение за ВМА и медиците на първа линия включва 10 високоефективни апарата

10 апарата с високоефективна филтрация на въздуха получи като дарение Военномедицинска академия (ВМА) от бизнесмена Петър Манджуков. Техниката ще бъде използвана за лично предпазване на медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19.

Снимка: ВМА
Снимка: ВМА

„Изключително сме Ви благодарни и признателни за помощта, която отново ни оказвате в тази ситуация“, заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, който прие дарението.

Снимка: ВМА

Апаратите са с филтрация до 99,97% и ефективно предпазват срещу опасни частици, в това число вируси по въздуха, осигуряват безопасност и комфортна работа за медицинския персонал. Лесни са за разглобяване и дезинфекция. Многослойният филтър се сменя в зависимост от степента на замърсяване на средата. Специален индикатор показва до каква степен е замърсен филтърът, а чрез звуков сигнал и вибрация индикира, че консумативът трябва да бъде сменен.

Снимка: ВМА

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама