Доц. Кунчев: Запазва се тенденцията излекуваните да са повече от заразените (ВИДЕО)

184

Изследвани са 295 души, 10 нови случая на Covid-19 са отчетени за последните 24 часа, 2443 са общо регистрираните случаи в страната.

Два от тях са на лица под 18 години. Няма нови случаи сред медицинския персонал. Това съобщи на брифинг доц. д-р Ангел Кунчев.

По думите му се запазва тенденцията броят на излекуваните да надвишава броят на новозаразените. За последното денонощие техният брой е 18. Общо излекуваните вече са 880.

Няма нови смъртни случаи вследствие на заразяване с COVID-19. Общо досега те са 130.

В световен мащаб:

Днес САЩ ще достигнат 100 000-я случай на починал от коронавирус. В САЩ има 19 790 нови случаи, 505 починали за денонощието. Водеща обаче вече е Бразилия – 13 000 нови случая и 806 новопочинали.  В Швеция показателно новите случаи са 384 в сравнение с 27 в Дания, починалите са 31 в сравнение с 1 в Дания.

„В Германия миналата седмица има два показателни случая – събирания в ресторант и в църква доведоха до образуване на сериозни огнища. Затова не бива да забравяме, че мерките трябва да продължат да се спазват като осъзнат начин на живот, за да се запази ниската заболеваемост“, заяви доц. Кунчев.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама