Пожар изпепели къщата на учителка в празничния 24 май

172

Пожар изпепели къщата на семейство от Бобошево в празничния 24 май.

Огънят е засегнал и съседни постройки. Благодарение на бързата намеса на много доброволци и на пожарникарите няма жертви. Най-потърпевша е къщата на началната учителка Славянка Граховска, разказва БНТ.

„Аз, мъжът ми и дъщеря ми не бяхме у дома. В къщата е била само свекърва ми. Докато се приберем почти нищо не е останало“, коментира потърпевшата.

Пожарът е тръгнал от съседните постройки. Четири пожарни автомобила са участвали в гасенето.

„В един момент не се виждаше кой идва да помага, защото димът беше страшно голям“, каза един от доброволците, включили се в гасенето.

„Самият Общински съвет има приет правилник, чрез който отпускаме помощи за такива семейства, но там сумата е символична. Вчера проведох разговор с част от общинските съветници – искаме да съберем лични средства, да направим кампания, в която да поканим фирми и бизнесмени, които да помогнат. Предстои ни среща с целия общински съвет, за да обсъдим по-широка инициатива, да обсъдим заедно как можем да бъдем полезни на семейството“, заяви Гергана Виделова, зам.-председател на Общинския съвет.

Кадър: БНТ

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама