Днес е важен ден за бъдещите държавни бензиностанции

79

Държавните бензиностанции – на дневен ред. Днес се очаква да бъде внесен и законопроектът за бъдещите държавни търговски обекти

 Идеята е да бъде създадена Държавна петролна компания. А планът на правителството е бензиностанциите да са до 100 и само в областните градове.

Мярката нямала за цел да застраши бизнеса, а да вкара здравословна конкуренция- коментира премиерът Бойко Борисов.   От своя страна в предаването „Офанзива“ по Канал 3 икономическият министър Емил Караниколов заяви, че „Държавната петролна компания ще регулира количествата в държавния резерв.

В трудно достъпни райони, където няма бензиностанции ще бъдат изградени. Ще има и финансова обосновка, за да се види неговия ефект, ще отнеме около 2 години. Има съществуващи, които могат да бъдат придобити. Всеки един клиент ще може да зададе въпроса защо в другите обекти цената е друга“.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама