Владислав Горанов: Божков прави опити за пренасяне на вина към правителството

77

„Опит за внушение, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения. Преди две седмици, още при първата изява на г-н Божков, заявих, че и аз, и мои колеги сме водили разговори за подобряване на бизнес средата. Една от темите е била намаляването на ДДС – нещо, което аз не подкрепям и продължавам да съм с резерви. Опит за внушение е, че един или друг политик се е месил в отношенията с партньорите на Божков в бизнеса му или други договорни партньори от медии. Това е опит за пренасяне на вина към правителството за действия или бездействия от страна на организаторите на хазартни игри“. Това каза финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет днес.

„Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството и тя е необоснована“, заяви Горанов.

„Той не е получавал специално третиране от страна на нито един орган. Фактическата истина ще бъде пояснена в хода на досъдебното производство и кой крив, кой прав ще разберем, но не си представям, че държавата се занимава с изземване на бизнеси, нито с толерирането на един или друг бизнес. Ако погледнем регулацията с хазарта, няма нито едно нормативно изменение, което да е направено в една или друга изгода“, добави той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама