Протест срещу ограниченията заради COVID-19 в Румъния

261

Протестиращите очакват доказателства за изнасяните данни във връзка с коронавирус. Съмняват се в истината за смъртността и заболеваемостта. 

Около 100 души в събота отново протестираха в румънската столица срещу ограничителните мерки, предприети от властите заради пандемията от коронавирус, съобщи Agerpres, цитирана от „Канал 3“.

Участниците поискаха доказателства за коронавируса и надеждността на публикуваните данни за случаите на инфекция и смъртност. Те твърдяха, че са въведени ограничителни мерки в нарушение на Конституцията, критикуваха противоречивите закони и цензурата на печата, скандираха лозунги: „Долу диктатурата!“, „Оставка!“, „Румъния, събуди се!“ Митингът беше в нарушение на забраната за срещи на групи от повече от трима души и правилата за защита срещу вируса – участниците бяха без маски и ръкавици, не спазваха социална дистанция.

Полицаите, които присъстваха на площад Виктория пред правителствената сграда, раздадоха листовки на протестиращите, изброяващи предпазните мерки. Те предупредиха, че митингите са забранени и призоваха хората да се разпръснат.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама