Жена почина, след като беше наплюта от заразен с COVID-19

471

Служителка, продаваща билети за железницата в Англия е починала от „Ковид-19“, след като e бил наплюта от заразен с коронавирус човек, докато е изпълнявала служебните си ангажименти. Действието се е развило на гара „Виктория“ в централен Лондон.

47-годишната Бели Муджинга е била на работа с колежка, когато случаен гражданин ги напада. Той е кашлял срещу тях и ги е плюел. В същото време е заявил, че е заразен с  новия коронавирус. Това съобщават от Асоциацията на служителите в транспортното осигуряване (TSSA), в страната, в изявление във вторник, предаде CNN.

По време на инцидента на 22 март, служителката, която е имала придружаващи заболявания, е била на работа. Тя е раболита за железопътната линия Govia Thameslink (GTR). Британската транспортна полиция заяви в изявление пред CNN, че е започнало разследване на инцидента.

„Бели и нейният колега умоляваха да им бъде разрешено да работят отвътре в сградата със защитна преграда между тях и пътниците през фаталния ден, но ръководството не се е съгласило и ги е извело отново сред хората да продават билети, до края на смяната.“, се казва в съобщението на TSSA.

Двете служителки са изпълнявали служебните си задължения, но без лични предпазни средства. Починалата жена е имала респираторни проблеми, заради които е била оперирана.

Превод и редакция Росен Гацин, „Нова Вест“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама