Ходи ви се до Зоопарка в София – вече можете. Вижте какви са правилата за посещението му

143

Зоологическа градина ще отвори врати с работното време за продажба на билети на касите от 9 ч. до 16,30 ч

От Столичната община пуснаха правила за посещение в Зоопарка малко след като съобщиха, че той ще заработи от утре.
Зоологическа градина ще отвори врати с работното време за продажба на билети на касите от 9 ч. до 16,30 ч. и разрешен престой на посетители в зоопарка до 18 ч. при спазване на дистанция, както при закупуването на билетите, така и при посещението в градината.

По-голямата част от животните ще може да бъдат наблюдавани във външните им заграждения.

С цел избягване на събиране на хора в закрити пространства залите „Големи котки, терариум и аквариум“ и Зала „Гиганти“ ще са затворени за посетители до второ нареждане.
Достъпът до пейките и детските площадки в Зоологическа градина – София ще бъде ограничен, в съответствие с мерките, предвидени в Заповедта за разрешение за разходки в градски паркове и градини.
„Призоваваме посетителите да спазват мерките за безопасност – препоръчително е използването на лични предпазни средства (маски, ръкавици, дезинфектанти и др.), спазване на дистанция от поне 2,5 м. между отделните групи посетители, както и да не се струпват множество хора на едно място, да се придвижват само по алеите за посетители. Напомняме, че влизането с домашни любимци, велосипеди и тротинетки в зоопарка, е абсолютно забранено“, апелират от кметството.
Двете тоалетни на територията на зоопарка ще са отворени от 9 до 18 ч. и ще бъдат затваряни на всеки 2 часа по 15 мин. за дезинфекция.
Всеки посетител, който предлага храна на животните, което е абсолютно забранено, ще бъде незабавно извеждан от зоопарка от охраната.
Спазването на правилата на зоопарка и посочените мерки във връзка с епидемиологичната обстановка и заплахата от зараза с COVID-19 от страна на посетителите е проява на отговорност към опазването на здравето на животните, посетителите и персоналана Зоологическа градина – София, която е парк със специално предназначение и единствен дом на много птици и животни.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама