Очарователни плъхове създават изкуство, картините им се продават (СНИМКИ)

111

Не е новина, че някои животни могат да бъдат артисти и да създават изкуство

Малките лапи на тези мишоци показват колко талантливи могат да бъдат домашните любимци, когато им бъде дадена боя и платно.
Собственичката им не винаги е мечтала да притежава бизнес с плъхове. Всъщност произходът на този проект се ражда от загуба и тъга.
„Идеята да рисувам върху платна дойде когато загубих едно от момчетата си, капитан Джак Спароу миналата година (2018 г.)“, обясни тя в социалните медии. Горкият Джак претърпял операция, но не се събудил от упойката. Жената била с домашния любимец през цялото време и успяла да вземе няколко отпечатъка на лапите, след като Джак починал.
След това решила да направи това и с останалите любимци, за да запази спомен за тях когато си отидат. След като публикувала няколко снимки в интернет тя предизвикала интереса на хората и много заявили желание да притежават тези платна.

Стеф притежава 12 плъха и подчертава, че най-напред те са нейни приятели, а след това – художници.
 „Те са най-добрите ми приятели и няма да прекарат живота си покрити с боя, независимо колко високо е търсенето на изкуството им в момента“

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама