Ще въведат ли санитарно извънредно положение

3299

Очаква се в утре, понеделник да бъде готов нов проектозакон. Това стана ясно днес по време на брифинг на Министерски съвет. Прогнозата е до 10 дни да има ново санитарно извънредно положение.

„Работим по нов закон, в който да бъдат включени всички мерки, които предвиждат права, а ограниченията, които ще се наложи да съпътстват ежедневието, ще се регулират на база препоръки на щаба, на база възможностите, които Законът за здравето предполага и със заповеди на здравния министър, така както са предвидени компетенциите в самия закон“, каза министър  Росен Желязков.

„Физическата, психическата и финансовата стабилност на хората е основният мотив за всички промени. Отварят заведенията с маси навън и тераси. Навсякъде собствениците трябва да осигурят дезинфектанти и дистанция между посетителите“, допълни той.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама