58 случая на коронавирус у нас за последното денонощие (ВИДЕО)

772

1348 са регистрираните случаи на COVID-19 у нас

58 са случаите за последните 24 часа, а 22 от тях са в болница. В Плевен случаите са 23, София – 19, Кюстендил – 8, Велико Търново – 4, Пловдив – 2, Сливен -1 , Пазарджик – 1.

Сред новозаразените има и нови седем случая на деца. Става въпрос за пет момчета в Плевен – на 6, 8 и 15 години, едно момиче на годинка и едно момиче на 14 години в Пловдив. Те са в леко състояние и не са приети в болница.

От медицинския персонал вече има 147 заразени. Има 9 нови случаи. Седем от тях са в „Пирогов“ – един лекар, пет медицински сестри и един санитар. Във ВМА положителна проба за COVID-19 е дала една медицинска сестра. В болница „Св. Иван Рилсик“ също има един случай.

Излекуваните пациенти са 206, а починалите – 56.

„Имаше мини пик в началото на април, сега кривата е много по-нагоре“, каза Мутафчийски и показа диаграмата за последната седмица.

Кадър: Facebook

„Виждате на къде вървим сега, по-голям аргумент едва ли има“, заяви още ген. Мутафчийски по повод отхлабването на мерките.

„Ние имаме по-либерален режим на контактуване и излизане, виждате какви са кривите, в Гърция хората бяха затворени за 4 дни и имат 11 нови случая. В Сърбия имат покачване и обявиха, че ще затворят хората по домовете им. Помните футболните мачове единият в Италия, другият в Испания, какво последва от тях“, заяви ген. Мутафчийски и допълни, че резултатите са стигнали до България. Споровете с правителството са пък да се види какви могат да бъдат последствията. „Ще се влоши ситуацията“, категоричен бе шефът на щаба за отворените паркове.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама