Голям европейски мач e донесъл коронавируса в Бургас

138

Мъж от Бургас, присъствал на един от последните големи футболни мачове в Европа, се е заразил с коронавирус, а покрай него семейството и близките му, когато се е прибрал

Това стана ясно на днешния брифинг на националния щаб за борба с COVID-19.

„Всяко струпване на хора води до усложняване на епидемиологичната обстановка. Ще дам пример, за да е по-разбираемо. Имаме по-либерален режим ан контактуване и излизане – виждате какви са кривите. В Гърция имаше пълно затваряне – в момента има 11 нови случая за денонощието. В Сърбия се отчете повишаване на смъртността и заболеваемостта – забраниха за четири дни излизането под каквато и да е форма от вкъщи. Ще кажете, че откритите пространства не са толкова опасни – да, но има два печални резултата от два футболни мача, които се знаят даже кои са. Оттам тръгнаха сериозни бумове. Става дума за два мача – един в Италия и един в Испания – с ясно проследими вериги, че чак стигнаха до България“, заяви генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

След учудването на един от репортерите в залата, доц. д-р Ангел Кунчев поясни: „Да, става дума за испански мач. Човек от Бургас, който присъства на него, се прибра в България, беше с положителен тест. Изследвахме и неговите контакти – и те бяха положителни“.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама