Д-р Владимир Николов с важни разкрития за коктейла от наркотици, на който е бил Кристиан

2882

Психоактивните вещества винаги променят съзнанието. Няма психоактивно вещество, което да не променя оценката

Това заяви пред БТВ д-р Владимир Николов – директор на Държавната болница за лечение на наркомании и алкохолизъм.

Припомняме, че 22-годишният шофьор, убил журналиста Милен Цветков в катастрофа, е бил друсан с 4 вида наркотик – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам.

„В случая имаме комбинация от няколкото психоактивни вещества и „Лексотан“, който е трябвало да успокои наркотиците-активатори. Именно заради активацията, той е останал „във вихъра на танца“, а „Лексотана“ не е бил достатъчен. Младежът не е имал халюцинации, но е взимал грешни решения заради чувството на недосегаемост“, разкри д-р Николов.

„Марихуаната се задържа в кръвта и след 14 дни и то само от една доза. Кокаинът изчезва след 2-3 дена, амефетаминът също. Бромазепамът остава в кръвта до 30 дни. Всички тези наркотици действат до няколко часа“, каза още той .

„Всички зависими пациенти са изчистени след 10 дни. След това пациентът трябва да промени навиците си, да приеме, че е болен, да поиска помощ и да приеме, че е безсилен пред обществото“, коментира д-р Николов.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама