Пускат под гаранция от 100 000 лв. майката на шофьора, убил Милен Цветков

3148

СГП е привлякла към наказателна отговорност собственика на лек автомобил, с който било предизвикано ПТП в столицата, отнело човешки живот

Софийска градска прокуратура е привлякла в качеството на обвиняем Д.Н. за извършено от нея престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „в”, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

На 19.04.2020 г., в гр. София, обвиняемата Д.Н. предоставила моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, собственост на управляваното от нея търговско дружество, на К.Н., който бил под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и канабис. С това действие тя нарушила правилата на чл. 102, ал. 1, т. 1, пр. 2 от Закона за движението на пътищата, а именно – На водача, собственика или упълномощения ползвател на моторно превозно средство се забранява да предоставя моторно превозно средство: на водач, който е употребил наркотични вещества или техни аналози.

Впоследствие, около 18 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, при управление на същия автомобил, К.Н. предизвикал пътно-транспортно произшествие със спрелия на червен сигнал на светофарната уредба лек автомобил Subaru Forester. В резултат на действията му била причинена смъртта на водача на другото превозно средство.

На обвиняемата Д.Н. е определена мярка за неотклонение – гаранция в пари в размер на 100 000 лева.

Относно лицата, които се намирали в управлявания от К.Н. автомобил по време на пътно-транспортното произшествие – С.Ц. и Г.И., са събрани данни за извършено от тях престъпление по чл. 290, ал. 1, пр. 2 от НК – затаяване на истина. Материалите от делото са отделени, като предстои да бъдат изпратени по компетентност в Софийска районна прокуратура и привличането на двамата към наказателна отговорност.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама