Борисов: Резултатите от летуването по Великден ще ги видим след няколко дни (ВИДЕО)

349

Пет мерки до момента са облекчени, обяви премиерът и попита какво да се направи още

„Остават парковете и градинките, но ние се изкачваме нагоре по брой болни“, каза той.

„Умолявахме всички да си останат вкъщи. Можеха да се разхождат, когато до магазина си ходят“, заяви Борисов.

„Лесно ни е да ръкопляскаме на докторите. Омръзна ни да си стоим вкъщи, а десетки други – медицински работници, лаборанти работят със седмици без да се прибират. Проблемът следващата седмица ще е с медицинските работници. Модерно е обаче да се каже – ще се разхлабят мерките. Но аз като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта. Тези, които искат, да го направят, да си уморят хората. Аз като добър доктор не мога да подпиша тази рецепта. Борис Джонсън не е този, който беше преди седмици. Трябва ли ние да минем през апаратите, интензивните и да разберем за какво става въпрос“, заяви Бойко Борисов.

„Защо мислите, че не искам да изляза и да кажа, че пускам парковете и планините. Пуснахме пазарите и видяхте какво се получи“, допълни той.

Той коментира и ограничителните мерки, които се налагат у нас заради пандемията от коронавирус. И бе категоричен, че те не са толкова затегнати, колкото в много други страни по света.

„Ходенето по улиците не е ограничено, няма вечерен час. Една част дори решиха, че могат да нарушат дори елементарната карантина и да тръгнат на разходки из страната“, каза Борисов.

„Аз ви обещавам, че ако не се вдигнат бройките този петък, събота, неделя, ще мислим да се вдигне забраната за паркове и планини. Да не мислите, че на инат го правим? Резултатите от това летуване сега по Великден ще ги видим след няколко дни“, каза премиерът.

На въпрос дали по празниците за Гергьовден отново ще има голяма блокада на София, премиерът каза, че до тогава вероятно ще има такива данни, които ще откажат хората.

„Нищо към момента не ни сочи, че трябва да бъдем оптимисти, а броят на болните и заразените говори друго“, посочи още премиерът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама