Официално: Всички полети от и до Великобритания са забранени

6923

Всички полети от и до Великобритания, както и Северна Ирландия, вече са забранени с официална заповед от директора на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“

В нея се казва, че с цел намаляване риска от разпространение на COVID 19, се забраняват, считано от 16 април, се забраняват всички полети от и до Обединеното кралство и Северна Ирландия, освен тези които са хуманитарни полети.
Така с новата заповед категорично се забраняват полетите, като в това число не влизат спешните полети, по медицински причини, поща или хуманитарни такива. Заповедта е с номер 45-01-186 и ще важи до второ нареждане.

Припомняме, че до спирането на полетите се стигна след като от два дни ПИК алармира за скандал с пристигащи пътници от Лондон във Варна. Хората там направиха подписка заедно с областната управа и днес за това бе алармиран и щаба.
Ген. Мутафчийски заяви, че веднага трябва да се спрат тези полети до морската столица и обратно. Веднага след това обаче стана ясно, че самолети има и до София и Пловдив и затова в крайна сметка се е стигнало до пълна забрана.

Можете да се запознаете с цялата заповед тук.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама