Първи министър под карантина у нас

135

Караниколов под карантина след доставката на маски от ОАЕ. За следващите 14 дни той ще бъде заместван от зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов

Министърът на икономиката Емил Караниколов е бил поставен под карантина, след като летя до Абу Даби, за да достави 32 тона храни – зеленчуци, месо и млечни продукти за ОАЕ. В замяна ОАЕ осигуриха за България 15 тона медицински консумативи – маски, ръкавици, дезинфектанти и облекла, както и храна.

Караниколов проведе среща с държавния министър в правителството на ОАЕ Ахмед Али Ал Сайег, който е специален пратеник на престолонаследника и отговаря за координацията на отношенията с нашата страна. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество между ОАЕ и България в контекста на предизвикателствата в следствие на пандемията COVID-19.

Караниколов бил изпратен у дома, веднага след като кацнал в София. Той ще продължи да участва в срещите онлайн, но няма да подписва документи. За следващите 14 дни ще го замества Лъчезар Борисов.

По публикацията работи: Ивайла Андонова

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама