Плод и мляко за всички ученици у дома. Ще има ли със задна дата

144

420 000 ученици ще получат у дома плод и мляко, които им се полагат, в количествата от 13 март до сега.Поне по 4 различни вида плодове или зеленчуци месечно трябва да се дават на децата по програмата „Училищен плод“. 

420 000 ученици ще получат в домовете си безплатни плодове и млечни продукти по схемите „Училищен плод“ и „Училищно мляко“, които не са получавали от 13 март, съобщиха от Министерството на земеделието и храните, предаде „24 часа“.

Доставката по домовете на децата ще бъде в количествата, които им се полагат от 13 март, когато беше обявено извънредното положение, до днешна дата.

Механизмът за получаване на плодовете и млякото е на Държавен фонд „Земеделие“, на който е и програмата, и е в отговор на задачата, която премиерът Бойко Борисов постави днес на земеделския министър.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама