Какво се случва с цените на горивата в извънредното положение(СНИМКИ)

182

Какво се случва с цените на горивата по време на извънредното положение. Интересни са данните от проучване, което направи медия „Нова Варна“.

снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

Естествено, цените на горивата, с известно забавяне, следват петролните и също започват да падат. Въпросът е обаче къде и как намаляват техните цени.

снимки: bg.fuelo.net

Ако направим анализ от 13 март 2020г. до днес, ще забележим, че средно литър дизел струвал 2,15 лв. Днес може да се зареди за 1,57 лв. Това е едно значително понижение на цената.

снимки: bg.fuelo.net

При масовия бензин А95 е видно, че средната цена в различни вериги бензиностанции към началото на обявяването на извънредното положение е 2.12 лв. към днешна дата литър от същия бензин може да бъде намерен на цена 1.57 лв.

снимки: bg.fuelo.net

Ако към 13 март, автогаз е струвал средно 0,96 лв. то днес може да бъде зареден за 0,67 лв.

снимка: Мердин Берберов, „Нова Варна“

От направената справка е видно, че цените на горивата са се понижили. Наблюдаваме тенденция за задържане или намаление на тези цени.

 

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама