Турският бизнес дари близо 140 хил.лв. на шуменската болница

897

Дарения в размер на близо 140 хил.лв. са направили представители на турския бизнес за болницата в Шумен

Това съобщиха на сайта си Българско-турската търговско-индустриална камара, която е със седалище в Шумен. Председателят на Управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара Фикрет Индже се обърна чрез социалните мрежи и чрез сайта на Камарата към членовете ѝ:

„Всички заедно водим битка срещу коронавируса“. Индже изрази надежда, че освен турският бизнес и други ще се включат в дарителската кампания.

Изпълнителният директор на Камарата Венцислав Венков също призова членовете на Камарата, както и други представители на бизнеса, всеки според своите възможности и желания също да влязат в тежката битка с пандемията.

„Освен чисто финансови, тези дарения имат и своите дълбоки човешки измерения“, каза Венков.

Преди ден членове на Българско-турската търговско-индустриална камара организираха спешна акция за събиране на средства за бедстващите шофьори на българско-турската граница. Според информация от властите, на пункт „Капитан Андреево“ опашката от тирове е близо 50 километра. По инициатива на Камарата само за ден бяха събрани около 60 хиляди лева за 2500 пакета с храна, вода и средства за дезинфекция. Основен дарител е фирма „Алкомет“. Хранителните пакети бяха раздавани на всички шофьори на опашката, независимо от тяхната националност.

Очаква се в близките дни в акцията да се включат и други неправителствени организации от Република Турция.

Българско-турската търговско-индустриална камара е основана през 2013 г. в град Шумен, като целта която си поставя е да създава и развива сътрудничество и партньорство между бизнеса на България и Турция, а също между тях и трети страни.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама