Мъж облиза машина за билети и ескалатор в метрото, за да предаде COVID-19

4242

Той е задържан под стража и е обвинен в тежки телесни повреди

Полицията арестува мъж в Мюнхен в понеделник за облизване на машина за билети в метрото, твърдейки, че се опитва да разпространи COVID-19, съобщиха германски медии, цитирани от Канал 3.
Във видеоклипове, споделени от 33-годишният мъж онлайн, може да се види, че облизва машини за билети в метрото, парапети, както и перилата на ескалатора. Той казал, че иска да разпространи коронавируса, според полицията в Мюнхен.
Мъжът е задържан под стража и е обвинен в тежки телесни повреди. Говорител на полицията заяви, че не е ясно дали извършителят всъщност е заразен с COVID-19. На него му е направен тест.
Ограничения за обществения живот бяха наложени в цяла Германия, включително затварянето на всички училища и забрана за срещи на повече от двама души, тъй като властите се опитват да упражнят контрол върху разпространението на коронавируса в страната.
Германия има около 26 000 потвърдени случая на COVID-19 и към понеделник следобед са регистрирали над 100 жертви.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама