202 са случаите на COVID-19 у нас (ВИДЕО)

195

Това съобщи на редовен брифинг ген.-майор Венцислав Мутафчийски

„Има още един установен случай в София. Проведохме консултации с премиера за обособяването във всяка болница за отделения на инфектирани, както и на интензивни легла. Това е важно за болните, които изискват терапия, включително с кислород“, уточни генералът.

Другото предложение е за разширяване на лабораториите и вече има за обучение във ВМА специалисти от Плевен. Ще има и в Бургас. Има и заявка за София от БАН да се включат, както и от две частни болници.

Продължава и вълната от дарения.

„ОББ са дарили 200 000 лева, „Райфайзен” са дарили по 50 000 лева на три болници. Непрекъснато продължават даренията към Министерството на здравеопазването или към самите болници”, каза ген. Мутафчийски.

Той спомена още, че има съобщения за това, че се наблюдава загуба на вкус при коронавирус, тъй като има сухота в устата.

„Има пациенти, които се оплакват от това, че чувстват все едно имат чуждо тяло в гърлото. Но определящи са високата температура, поява на синкави устни, находка със слушалка в дробовете и саторацията, която е много показателна. Ако е около 89-90 трябва пациентът да се приема в болница“, обяви генералът информацията, която е получил от свой колега в Италия, който е бил на първа линия.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама