Информация за обстановката на КПП-тата край Шумен (СНИМКА)

159

Спокойна е обстановката на изградените пунктове за влизане и излизане в областния град. Към момента няма струпвания на автомобили по изградените 9 контролно-пропускателни пункта

От Областната дирекци на МВР в Шумен призовават отново гражданите при възможност да ограничат пътуванията си. Ако доставят храни и лекарства на свои роднини и близки да направят покупки за по-дълъг период от време, за да не се налага всеки ден да се посещават търговски обекти и аптеки. При посещение на финансови институции да теглят суми, които да бъдат достатъчни за поне десет дни – за плащане на сметки, пазаруване. Ако имат възможност за безконтактно плащане на битови сметки – да бъде направено от вкъщи.

Във връзка с възникнали въпроси за пропускането през пунктовете на земеделски стопани и животновъди от МВР уточняват, че гражданите могат да се легитимират пред полицейските служители с един от следните документи:

  • удостоверение за регистрация по Наредба 3, като земеделски стопанин (зелено картонче). Ако не е заверено за 2020 година важи заверката и за 2019 г.;
  • със служебна бележка, издадена от земеделски производител, удостоверяваща че преминаващото лице е негов служител;
  • удостоверение за регистрация на животновъден обект (ферма, рибовъден обект или пчелин).
Снимка: ОДМВР – Шумен

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама