Телефонната измама има много лица. МВР помагат да ги разпознаем и да се защитим от тях (ВИДЕО)

94

Oчакванията на МВР са, че телефонните измамници биха могли да използват страховете на хората от коронавируса за нов вид измами

Наблюденията на МВР показват, че телефонните измамници са креативни и често се насочват към актуалните събития, за да звучат достоверно.

„След предприетите през 2019 г. активни и целенасочени действия на ГДНП и Прокуратурата, телефонните измами силно намаляха. Неутрализирани бяха 3 организирани престъпни групи, които се занимаваха с това. Красноречив факт за постигнатите резултати е, че през първите два месеца на тая година са регистрирани само 18 телефонни измами, срещу 252 през същите два месеца на 2019 г. Анализът сочи, че телефонните измамници стават все по-изобретателни и често сменят стратегиите си, за да не бъдат хванати. В периода на пандемията на COVID-19 се появяват нови сценарии – измамниците се представят за доброволци от групи за подкрепа, лекари, които търсят пари за лечение и изследвания, възползвайки се от страха на хората. Нужно е да бъдем изключително гъвкави и иновативни в овладяването на този проблем и се радвам, че в лицето на A1 Guard вече имаме подходящ инструмент, с който да отговорим на тази необходимост“, заяви директорът на ГДНП, главен комисар Христо Терзийски.


Видео: Youtube, МВР

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама