Случаите на COVID-19 у нас са 201 (ВИДЕО)

1037

Това стана ясно на редовен брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса

Днес са регистрирани 11 нови случая на коронавирус.

„Нов пациент има в Дупница, в Пазарджик двама, които са семейство, в Добрич има още един контактен и в София – 7 деца“, обясни генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Общо хоспитализираните пациенти са около 36. Критично болните са двама, те са в „Пирогов”.

Запитан дали студеното време може да облекчи инфекцията, той заяви, че няма връзка между двете.

Щабът ще предложи на министъра на здравеопазването да издаде заповед всяка една болница в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавируса и да са оборудвани с реанимационни легла.

„Няма определени индикации като температура, заради която да се изследваш. Когато човек се чувства със симпотоматика, той получава по телефона от личния лекар указания с какво да се лекува. Ако почувства задух и преса върху гърдите, 38 градуса, тогава вече трябва да се обърне към личния лекар, бърза помощ и в болница“, заяви Мутафчийски.

„Нито една държава не спомена за напредък по изработката на бързи тестове. Може да се използват да се види кои са преболедували, но оставаме с надеждата, че ще се намерят по-добри тестове“, заяви още той.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама