Какво да правим с дрехите и обувките, за да се предпазим от COVID-19

5433

Група турски лекари доброволци, разпространяват тези съвети в турските социални мрежи. Те са прости и очевидно ефективни, като се има предвид състоянието на заразата в Турция.

Отделете си стая или помещение в жилището, което наречете „мръсно“. Там влизайте първо след излизане от дома. Сваляйте там дрехите си, след което старателно измивайте ръцете си. И едва след това се движете из жилището си. Ако живеете на тясно. Отделете място, където да правите това – закачалка или гардероб. Най-добре балкон. Едва след 3 часа проветряване прибирайте дрехите, предаде „24 часа“.

Най-добре отделете един панталон и един пуловер „дрехи за навън“, като носете само тях и по възможност перете често.

Обувките! Отделете само 1 чифт за носене и ги събувайте пред входната врата на жилището. Обувките са много опасни, заради навика да се храчи по улиците. Дори и да прекрачите входа на жилището с обувки, не се разхождайте с тях из къщи в никакъв случай.

След излизане – първото е да събуете обувките, второто да свалите дрехите и да ги изнесете на балкон, след това да си измиете ръцете и след това да правите, каквото и да е. Изобщо проветрявайте, поне два пъти дневно. След временното захлаждане времето се оправя, а всеки градус повече е шанс срещу болестта
Прането трябва да става поне на 60 градуса. Гладете! Това също помага за убиването на вируса, а е форма на физическа активност и забавление!

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама