Младен Маринов: Още по-сериозни ще стават мерките

2266

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов взе участие в проверка на МВР в столичния квартал „Факултета“. Там той обяви, че мерките ще стават още по-сериозни.

„Разпоредил съм на колеги да бъдат по-гъвкави в този първоначален момент и да преценяват необходимостта на всеки да пътува. Мерките ще стават по-сериозни и именно заради това сме разпространили декларация, която всеки може да попълни. Тя е налична на сайт на МВР, а служителите на КПП-тата ще имат празни декларации за попълване“, обясни Маринов, съобщава NOVA.

Той добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

„Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес“, допълни Маринов.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама