Германия в готовност да приеме пациенти с COVID-19 от Франция

397

Във френската държава заразените са около 12 000. Гемранската федерална провинция Баден-Вюртемберг в югозападната част на страната е готова да приеме в своите клиники пациенти с COVID-19 от крайграничните райони на Франция. 

Според вестника провинциалните власти са помолили да бъде съобщено кой в близко време може да предостави болнични места с апарати за обдишване на белите дробове. „Става дума да се помогне на пациенти, които без такива апарати ще умрат в близките дни“, каза представител на местното правителство, съобщи днес вестник „Швебише цайтунг“, цитиран от БТА.

Баден-Вюртемберг наред със Северен Рейн – Вестфалия са две провинции – епицентър на епидемията във федералната република. В тази провинция са регистрирани около 3000 заразени с вируса, но има достатъчно свободни апарати за обдишване и могат да бъдат приети заболели от крайграничния френски район Елзас, посочва вестникът.

*******

Стани част от новините с NovaVest.bg! Изпрати ни твоята новина и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или като съобщение на facebook.com/novavest.bg. Чети, споделяй и коментирай най-важното от България и света!
За реклама: https://novavest.bg/реклама